Λαδάδικα

Η περιοχή βρίσκεται κοντά στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και για αιώνες ήταν ένα από τα πιο σημαντικά εμπορικά κέντρα της πόλης. Η ίδια η ονομασία Λαδάδικα προέρχεται από την ύπαρξη πολλών καταστημάτων χονδρικής στην περιοχή όπου πωλούνταν κυρίως ελαιόλαδο.

 

Το 1985, τα Λαδάδικα ανακηρύχτηκαν ως περιοχή με πολιτιστική αξία από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας. Ο ιδιαίτερος αρχιτεκτονικός ρυθμός των κτιρίων του 19ου αιώνα διατηρείται και προστατεύεται.

 

Η ιδιαίτερη σημασία της περιοχής έγκειται στο ότι παρά το μικρό μέγεθός της, δίνει στον επισκέπτη μία εικόνα πώς ήταν χτισμένη η Θεσσαλονίκη πριν το ξέσπασμα της φωτιάς του 1917 που ισοπέδωσε το 70% της πόλης.

 

Σήμερα, έχοντας περάσει από διαδικασίες αναπαλαίωσης κατά την δεκαετία του 1980, τα Λαδάδικα αποτελούν μία ψυχαγωγική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στα Λαδάδικα βρίσκονται οι πλατείες Μοριχόβου, η πλατεία Δημάρχου Πετρακάκη, και στα άνω Λαδάδικα η πλατεία Εμπορίου με έξοδο προς την οδό Πολυτεχνείου.

Θεσσαλονίκη

Η πανέμορφη και λατρεμένη συμπρωτεύουσα διαθέτει μία ασυναγώνιστη γοητεία και ομορφιά που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε είδος γούστου και επιθυμίας.

Διαθέτει αμέτρητες επιλογές και είναι Πόλη την οποία αξίζει κανείς να επισκεφτεί για πάρα πολλούς λόγους. Ο Λευκός Πύργος, η πολυσύχναστη παραλία προσφέρουν ρομαντικές βόλτες αλλά και διασκέδαση, η πανοραμική θέα από την Άνω Πόλη.

 

Ιδανική για τους λάτρεις της ιστορίας με πληθώρα μουσείων και μνημείων. Επίσης, προσφέρεται για διασκέδαση καθώς εδώ μπορεί να βρει κανείς κάθε είδους ψυχαγωγία, από καφετέριες, clubs και μπουζούκια μέχρι μουσικές σκηνές, θέατρα και cinema.

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο ερωτικές πόλεις, δικαίως, καθώς ο ερωτισμός της ξεχειλίζει ..

Ladadika Design

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης